به گزارش خبرنگار مهر، انجمن ادبي تازه تاسيس "حافظ خواني" همدان به عنوان یکی از انجمن های کوشا در زمینه گسترش هرچه بیشتر فرهنگ و ادب این شهر شناخته شده که فعالیت خود را از سال قبل در مجتمع فرهنگی و سینمائی شهید آوینی آغاز کرد.
این انجمن بر آن است تا با ساختاری جدید و توانمند گام های بلندی در زمینه اهداف فرهنگی بردارد بطوریکه جلسات آن معمولا مبتنی بر حافظ خوانی و شرح و تفسیر اشعار وی است.
سی و چهارمین جلسه این انجمن عصر جمعه با حضور شهردار همدان، مدیر کل و معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان که خود از بنیانگذاران این انجمن محسوب می شود به همراه جمعی کثیری از دوستداران شعر و ادب فارسی در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار شد.
در این برنامه استادان میری ( آسمان و دیده خیال حافظ)، صوفیزاده ( چند لایگی در شعر حافظ)، مظاهری ( زندگی حافظ ) و دیهیمی (موسیقی در شعر ودیوان حافظ) در مورد حافظ سخنرانی و سه نفر از اعضای انجمن نیز به خواندن غزلهای اين شاعر بزرگ در قالب دکلمه پرداختند البته در فواصل جلسه، دو بخش موسیقی فاخر سنتی نیز توسط هنرمندان موسیقی همدان اجرا شد.
موسس انجمن حافظ خوانی هدف از تاسیس این انجمن را تشکیل انجمنی تخصصی و سطح بالاتری از سایر انجمن های شهر دانست و گفت: مدتها بود که در بین اهالی فرهنگ و ادب همدان جای خالی انجمنی ویژه و تخصصی با محوریت حضرت لسانالغیب، خواجه حافظ شیرازی، احساس می شد تا اینکه در تابستان سال 1391 معاونت فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان این انگیزه را در جمعی از دوستداران لسان الغیب بر انگیخت تا نسبت به تأسیس چنین انجمنی اقدام کنند.
مجمد کلافچی افزود: با پیگیری های بعمل آمده در اوایل مهر ماه سال گذشته هیئت مؤسس انتخاب و آنان نیز تصمیم گرفتند انجمنی را با نام «حافظ خوانی» تأسیس و هر هفته در محل فرهنگسرای شهید آوینی دایر کنند.
وی گفت: سپس در اوایل آذرماه بود که از فرهنگ دوستان و علاقهمندان به حضرت حافظ، برای افتتاح انجمن «حافظ خوانی» دعوت به عمل آمد و در مراسمی با شرکت مسئولان فرهنگی و هنری و جمع کثیری از علاقهمندان و ادیبان، این انجمن به صورت رسمی افتتاح و کار خود را آغاز کرد.

محمد کلافچی ادامه داد: با مشورت و تبادل نظراتی که با اهالی فن داشتیم به این نتیجه رسیدیم که از بدو تاسیس انجمن حافظ محور اصلی قرار گرفته و هیچ موضوع دیگری غیر از حافظ در جلسات آن مطرح نشود تا از این طریق بعنوان موضوع جدیدی مورد توجه قرار گیرد.
این دبیر بازنشسته آموزش و پرورش که سابقه تالیف کتاب کارنامه انجمن بوعلی همدان را نیز دارد دلیل موفقیت انجمن حافظ خوانی را با میانگین حدود 70 نفر شرکت کننده هفتگی، جدید بودن این ایده برشمرد.
وی افزود : شرح و تفسیری که از حافظ در این انجمن می شود در همدان بدون سابقه است حتی در زمان اردشیر بهمنی که معروف به حافظ شناس بوده نیز چنین اتفاقی نیافتاده است بخصوص که تکلیف شب هم می دهیم که باعث فعالیت بیشتر علاقمندان نیز می شود.
آنچه مسلم است انجمن حافظ خوانی نسبت به سابقه و قدمت نه چندان آن، افزایشی و رویشی بوده که شاید دلیل اصلی آن گذشته از محبوبیت حضرت لسان الغیب در بین ادب دوستان، فعالیت کلی انجمن، اهداف صادقانه و خالصانه اعضای آن باشد.
این انجمن می کوشد حافظ پژوهی را به عنوان محور اصلی کار خود قرار دهد و اعضا را وادارد تا با مطالعه و تحقیق در بحث های تخصصی انجمن همکاری داشته بطوریکه موضوعات و کلید واژه ها یک جلسه قبل به اعضا اعلام شده و آنان فرصت دارند با تحقیق در منابع موجود برای جلسه بعد مطالبی را بازگو کنند .
گفته می شود سعی بر آن است همه این پژوهش ها جمع آوری و آرشیو شده تا در غالب گاهنامه و یا بولتن به دست محبان خود رسیده و در پایان نیز برای وارثان آینده انجمن هدیه ای به یادگار باقی بماند.
به هر روی آنچه در این بین مهم به نظر می رسد آن است که اگر بخواهیم فرهنگ و هویت ناب خود را نگه داریم و نسل امروز و آتی خود را در برابر فرهنگ های بیگانه بیمه کنیم، چاره ای جز پشتیبانی به معنای واقعی از حرکت های فکری صاحبان اندیشه نداریم.
به امید آن که کشتی فرهنگ ناب این مرز و بوم بر بلندای امواج دریایی طوفان زده به سلامت در لنگرگاه مهر و خرد و بر کرانه حق جویی و انسانیت کناره بگیرد . . .
و به گفته خواجه حافظ:
پاک کن چهره حافظ به سر زلف ز اشک ورنه این سیل دمادم ببرد بنیادم
__________
مرتضي بيات

نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد