دکتر قوام زاده افزود: مصرف چیپس و پفک میتواند زمینه ساز مشکلات زیادی از قبیل افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی شود و نمک موجود در آن علاوه بر ایجاد بیماریهای مختلف باعث تغییر مزاج و علاقه کودکان به سمت مواد غذایی پرنمک میشود.
وی تصریح کرد: مهمترین ماده زیان بخش این محصولات نمک است که البته امروزه کارخانههای سازنده این محصولات، سعی در کاهش دادن این ماده زیان آور در محصولاتشان هستند، ولی به هر حال در این محصولات نمک بسیار بالایی یافت میشود که برای کودکان بهخصوص افرادی که مشکلات زمینهای دارند کاملا مضر است.
دکتر قوام زاده افزود: پفکها به دو دسته تقسیم میشوند، دسته اول که شامل رنگ طبیعی هستند و ضرر نسبتا کمتری دارند و دسته دوم که دارای رنگ مصنوعی (همان رنگ مجاز خوراکی) میباشند و به مراتب دارای ضرر بیشتری نسبت به نوع اول هستند. استفاده از این رنگهای مصنوعی خود ممکن است باعث بروز بیماریهایی مانند اختلالی روانی به نام سندروم بیش فعالی با عدم تمرکز شود.
وی همچنین با بیان اینکه، استفاده از این مواد همچنین روی درس خواندن کودکان تاثیر زیادی دارد، گفت: استفاده از موادی که دارای قند و نشاسته زیاد و بدون پروتئین هستند باعث خواب آلودگی در کودکان و کاهش میزان توجه آنها به تکالیفشان شده که این خود تاثیر منفی بسزایی در تحصیل کودکان دارد.
این استاد دانشگاه، با تاکید بر اینکه استفاده از محصولات کارخانهای بهدلیل استفاده از مواد افزودنی (اسیدسیتریک، نمک، رنگها و غیره) بوده و بهتر است تا حد امکان کمتر مصرف شود، اظهار کرد: بهتر است به جای آنها از محصولات طبیعی مانند نان و پنیر و گردو، خرما که برای سلامت نیز مفید میباشند استفاده شود. وی همچنین با بیان اینکه، این محصولات برای بزرگسالان نیز مضر است، گفت: اما به دلیل شکل گرفتن عادت غذایی در کودکان بیشتر توجه خود را باید به آنها معطوف کنیم.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد