به گزارشامروله، بسیاری از تحلیلگرانی که تحولات آمریکا را در سایه انتخابات ریاست جمهوری این کشور رصد میکنند معتقدند که دونالد ترامپ به راحتی قدرت را در اختیار جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا قرار نمیدهد و ترک کرسی ریاست از سوی ترامپ با تنشها و درگیریهای گسترده ای در آمریکا همراه خواهد بود.
از سوی دیگر، کارشناسان سیاسی معتقدند که تغییر رؤسای جمهور در آمریکا به معنی تغییر سیاستهای این کشور در قبال پروندههای مهم منطقه نخواهد بود. یکی از مسائلی که توجه این کارشناسان را به خود جلب کرده است، سیاستهای آتی بایدن در قبال مسأله فلسطین به شمار میرود. آنها تاکید دارند که به صورت کلی دولت آمریکا و به ویژه جو بایدن حامی رژیم صهیونیستی به شمار رفته و هیچ گاه از این سیاست مبدئی خود عقب نشینی نخواهد کرد.
ترامپ نشان داده است که به آسانی شکست در انتخابات ریاست جمهوری را نخواهد پذیرفت و همچنان از تقلب در انتخابات سخن میگوید؛ این تحولات میتواند آمریکا را وارد آشوب کند«خالد الجیوسی» تحلیلگر سیاسی فلسطین در گفتگو باخبرنگار مهردر خصوص روند انتقال قدرت در آمریکا در دوره آتی گفت: ما باید با دقت زیاد، دوره باقی مانده از ریاست جمهوری ترامپ را در آمریکا زیر نظر بگیریم و ببینیم که وی دست به چه اقداماتی خواهد زد.
ترامپ نشان داده است که به این آسانی شکست در انتخابات ریاست جمهوری را نخواهد پذیرفت و همچنان از تقلب در انتخابات سخن میگوید. این تحولات میتواند آمریکا را وارد آشوب کند و بعید نیست که ترامپ هواداران مسلح را برای دفاع از خود به خیابانها بیاورد؛ همان طور که شاهد این مسأله در واشنگتن و رویارویی هواداران و مخالفان ترامپ در یک میدان، بودیم.
وی ادامه داد: تمام گمانه زنیها بیانگر وجود ترس و نگرانی در قبال تحولات آمریکا است. این مرد، به راحتی قدرت را واگذار نخواهد کرد. در هر صورت، حتی اگر قدرت به صورت مسالمت آمیز به بایدن منتقل شود، نمیتوان روی سیاستهای وی در قبال مسأله فلسطین حساب باز کرد.
بایدن دوست قدیمی رژیم صهیونیستی است و طبیعتاً هر رئیس جمهوری در آمریکا چه جمهوری خواه و چه دموکرات، نمیتواند دشمن این رژیم باشد. باید مطالب باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا در کتاب جدیدش را مد نظر قرار داد. وی در این کتاب از لطمههایی نوشته است که ممکن است آینده کاری رئیس جمهور آمریکا را تحت الشعاع قرار دهد. مسأله ای که در سیاستهای بایدن در قبال فلسطین مطرح است این است که وی بحث راهکار دو دولتی را مجدداً مطرح میکند؛ راهکاری که مورد پذیرش محمود عباس و تشکیلات خودگردان فلسطین و نه گروههای مقاومت، است.
این تحلیلگر فلسطینی گفت: ترامپ با در پیش گرفتن سیاستهای ضد فلسطینی و به رسمیت شناختن قدس به عنوان مرکز رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا به آن باعث شد هرگونه حرف و حدیثی در خصوص مسأله فلسطین به صورت کلی از بین برود.
وی در خصوص سیاستهای بایدن در قبال عربستان نیز اعلام کرد: بایدن با مقامات سعودی برخورد تندتری خواهد داشت. منظور من در اینجا، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان است. بایدن پیش از این از ضرورت محاکمه قاتلان جمال خاشقجی منتقد نظام سعودی و توقف جنگ در یمن و عدم حمایت از رژیم آل سعود سخن گفته بود.
میتوان به وضوح نگرانی را در میان مقامات آل سعود دید؛ بن سلمان که تمام توجه خود را معطوف کرسی پادشاهی کرده نسبت به آینده نگران استالجیوسی بیان کرد: قطعاً این سخنان به نفع بن سلمان که تمام توجه خود را به سمت کرسی پادشاهی معطوف کرده نخواهد بود. میتوان این نگرانی را به وضوح در میان مقامات آل سعود دید، چرا که آنها از روابط استراتژیک میان آمریکا و عربستان طی ۷۵ سال گذشته سخن میگویند و اینکه، این روابط برخاسته از سیاستهای کشورها و نه دولتها است؛ این سخنان بیانگر میزان نگرانی آنها از تحولات آمریکا است.
این تحلیلگر فلسطینی در خصوص روند عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی در سایه قدرت گرفتن بایدن گفت: معتقدم که بایدن با این روند همراهی میکند اما جز اولویتهای وی نخواهد بود. روند عادی سازی روابط، جز اهداف انتخاباتی ترامپ بود که برآمده از طرح معامله قرن است. این طرح از سوی کشورهایی نظیر اردن رد شده و با حضور بایدن در رأس قدرت، مجدداً در کاخ سفید مطرح میشود.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد