«راز فرنگیس در تهران» فاش می شود!

سرویس: اخبار کوتاهکد خبر: 106190|06:55 - 1392/09/25
نسخه چاپی

این هنرمند در گفت‌وگو با خبرنگار بخش تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره‌ی این نمایشگاه گفت: 11 کار با تکنیک آکریلیک روی بوم در نمایشگاه به نمایش گذاشته خواهد شد که 10 عدد از آن‌ها تیپ‌سازی‌های من از زنان تاثیرگذار شاهنامه فردوسی هستند و کار آخر هم که در ابعاد بزرگ‌تر آماده شده برای روز افتتاحیه است که مراسم شاهنامه‌خوانی داریم و قرار است که نقالان از روی آن داستان‌هایی از شاهنامه را روایت کنند.

 

او افزود: حدود 9 ماه پیش کار روی این نقاشی‌ها را آغاز کردم. من چند سالی است که روی نقاشی ایرانی کار می‌کنم و دو نمایشگاه هم با این موضوع برگزار کرده‌ام و این نمایشگاه سومین نمایشگاهی است که با این موضوع برپا می‌شود. با مطالعاتی که در حوزه‌ی ادبیات داشتم دوست داشتم زنان تاثیرگذار تاریخ ادبیات ایران را که در محیط و جامعه‌ی خود نقش خاصی داشتند موضوع کارهای خود قرار بدهم.

 

صدری در ادامه اظهار کرد: زنانی که فردوسی در شاهنامه خلق کرده این ویژگی‌ها را داشتند و بازسازی شخصیت آن‌ها به صورت معاصر و امروزی برایم بسیار جذاب بود. در تیپ‌سازی این زنان علاوه بر آن مواردی که در شاهنامه گفته شده، از تجربیات خود و اطرافیانم نیز استفاده کردم تا شکل معاصر پیدا کنند. در خلق این آثار صرفا دنبال واقعیت‌های تاریخی نبودم و بیشتر به تیپ‌سازی معاصر از این زنان پرداخته‌ام.

 

این هنرمند همچنین درباره‌ی ویژگی‌های سوژه‌ی نقاشی‌هایش گفت: زنان تاثیرگذار شاهنامه زنانی بودند که نقش «فاعل» داشتند. آن‌ها اگر عاشق می‌شدند جرأت ابراز این عشق را داشتند و هر کاری برای به دست آوردن معشوق می‌کردند. چیزی که ما امروز به ندرت شاهد آن هستیم. زنان شاهنامه شجاع و دلیر بودند و مسئولیت آنچه می‌خواستند را بر عهده می‌گرفتند، اما زنان امروز اکثرا «مفعول» هستند و همیشه صبر می‌کنند تا انتخاب شوند و جرأت ابراز عشق‌شان را ندارند.

 

پوستر نمایشگاه هنگامه صدری

صدری خاطر نشان کرد: نمایشگاه «راز فرنگیس در تهران» برداشت ذهنی من از شخصیت‌های زن داستان‌های شاهنامه فردوسی است که با نگاه اسطوره‌ای و تاریخی به زنان ترسیم شده، آنچه برای من جذاب بود شخصیت تاثیرگذار، جذاب، انتخاب‌گر و حماسی این زنان بود که در آن دوره از تاریخ ایران، به آن پرداخته شده که نقش پررنگی در مناسبات زندگی و قدرت دارند . از این زنان می‌توان به تهمینه، فرنگیس، رودابه، منیژه، سیندخت، گردآفرید، کتایون و ... اشاره کرد.

 

هنگامه صدری متولد سال 1350 در تهران و استاد دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز است. او تاکنون حضور در بیش از 20 نمایشگاه داخلی و خارجی گروهی را نیز در کارنامه هنری خود ثبت کرده است و این نمایشگاه نهمین نمایشگاه انفرادی اوست.

 

نمایشگاه «راز فرنگیس در تهران» روز جمعه 29 آذر همراه با اجرای شاهنامه‌خوانی به کارگردانی کامبیز بنان از ساعت 16 تا 20 افتتاح می‌شود و تا 16 دی ماه ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه از ساعت 16 تا 20 به گالری ساربان واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان صابونچی(مهناز)، کوچه مهماندوست، شماره 8 مراجعه کنند.

 

گالری ساربان روزهای سه‌شنبه و تعطیلات رسمی تعطیل است.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد