به گزارش مشرق، کیهان در ویژه های خود نوشت:
چه تحريم کنيم و چه حمايت در اقليت قرار گرفتهايم
اصلاحطلبان هنوز بر سر حمايت از يکي از نامزدها يا تحريم آن به نتيجه نرسيدهاند.با فرض حضور در انتخابات نيز، طيفهاي مختلف اصلاحطلب بر سر حمايت از عارف يا روحاني اختلافنظر جدي دارند و اين در حالي است که روحاني و عارف نيز اصرار دارند تا پايان رقابت در صحنه انتخابات بمانند.
در همين حال ارزيابي اصلاحطلبان حتي طيفهاي تندروي آنها معطوف به اين واقعيت است که به احتمال قوي حداقل 65 تا 70 درصد مردم در انتخابات شرکت خواهند کرد و عدم حضور آنها عملا از يک سو به معناي مواجهه با حاکميت و خروج از ادعاي اصلاحطلبي و از ديگرسو به مفهوم مواجهه با اقبال و اشتياق عمومي خواهد بود.
برخي ناظران اين طيف انتخابات مجلس نهم را مثال ميزنند که با وجود تحريم آن از سوي مدعيان اصلاحطلبي و طيف اپوزيسيون با استقبال 65 درصدي شهروندان روبرو شد. در همين حال محمدجواد حقشناس در مصاحبه با آريا گفت: اصلاحطلبان انتظار دارند خاتمي و هاشمي در امر اجماع اين طيف بر سر يک کانديدا مداخله کنند که البته به نظر ميرسد اين دو انگيزهاي براي مداخله در اين امر را ندارند.
عضو حزب اعتماد ملي افزود: بدنه اجتماعي اصلاحطلبان آماده شده بودند بعد از وقايعي که در سال 88 اتفاق افتاده بود در انتخابات 92 با آمدن آقاي هاشمي عملا وارد مشارکت در انتخابات شوند که با عدم احراز صلاحيت ايشان اينگونه نشد.وي تاکيد کرد: اطلاعات و مشاهدات موجود نشان ميدهد حداقل تا چند روز آينده يا بهتر است بگويم هفته آينده هيچگونه اجماعي ميان حسن روحاني و عارف صورت نگيرد.
در همين حال محمدرضا عارف که پيش از اين اعلام کرده تا پايان رقابتها در صحنه خواهد ماند، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس و در پاسخ اين پرسش که به نظرتان آقاي هاشمي و خاتمي بين شما و آقاي روحاني از کداميک حمايت خواهد کرد، گفت: آقاي روحاني که خود را اصلاحطلب نميداند.
وي ادامه داد: آقاي روحاني نميتواند کانديداي اصلاحطلبان باشد.از سوي ديگر يدالله اسلامي عضو فراکسيون مشارکت در مجلس ششم و مدير روزنامه توقيف شده فتح در مصاحبه با روزآنلاين گفت: اينکه آقاي خاتمي چرا نيامد خود او بايد پاسخگو باشد اما برخي دوستان هم خيلي موافق حضور او نبودند. در شوراي مشورتي ايشان، بخش قابل توجهي از اعضا خيلي موافق حضور آقاي خاتمي در انتخابات نبودند، بخشي هم موافق بودند و هر بخشي نظرات و استدلالات خود را داشت.
وي درباره اينکه آيا عارف و روحاني نامزد اصلاحطلبان محسوب ميشوند، گفت: گروههاي اصلاحطلب از آقاي عارف و آقاي روحاني براي حضور در انتخابات دعوت نکرده و هر دو نفر تصميم شخصي گرفته و ثبت نام کردهاند. حضور آنها در انتخابات حاصل جمعبندي گروههاي اصلاحطلب نبود. البته آقاي روحاني هيچ وقت چنين ادعايي نکرده که در اردوگاه اصلاحطلبان است و هيچ وقت هم نخواسته است که چنين عنواني بگيرد. آقاي عارف به دليل سابقهاش در دولت آقاي خاتمي به عنوان چهره اصلاحطلب شناخته ميشود اما اين بدين معني نيست که با همه گروههاي اصلاحطلب يا همه ديدگاههاي آنها هماهنگي داشته باشد. او بدون هماهنگي با مجموعه اصلاحطلبان در انتخابات ثبت نام کرد.
يدالله اسلامي افزود: با توجه به شرايطي که الان به وجود آمده و شوک ناشي از رد صلاحيت آقاي هاشمي، اينطور نيست که بگوييم به جمعبندي ميشود رسيد يا دوستان ميتوانند ديدگاه واحدي داشته باشند. ديدگاههاي فراواني از عدم شرکت در انتخابات و عدم معرفي نامزد تا خيلي مسائل ديگر وجود دارد اما هنوز هيچ خروجي مشخصي نميتوان پيشبيني کرد.
برخي دوستان معتقدند که حضور در انتخابات به تنهايي، اقدام اصلاحطلبانه نميتواند باشد و پيشبيني هم ميشود که حضور، هيچ تاثيري در نتيجه يا روند انتخابات ندارد لذا ميگويند که مردم خود تصميم ميگيرند چه بکنند و در روند تصميمگيري دخالت نکنيم. عدهاي ديگر از دوستان معتقدند که از حداقل فرصت بايد استفاده کرده و راهي براي تاثيرگذاري و حضور پيدا کرد. هنوز اين بحثها ادامه دارد و به جمعبندي نرسيده. وي هيجان ناشي از اظهارات حسن روحاني در تلويزيون را شادماني زودگذر که نميتواند تغييري را ايجاد کند، عنوان کرد.
اما سايت جرس ارگان حلقه لندن با انتقاد از سياست «اصلاحطلبان حداقلي» نوشت: نمايش تکراري ورود اصلاحطلبان با نامزد حداقلي و شکستي ديگر يکي پس از ديگري روي پرده ميرود. خاتمي يک سال پس از حصر موسوي، با راي دماوندش آمد. جاي تعجب نبود.
اين سايت وابسته به فتنهگران فراري و ورشکسته اضافه کرد: «چرا حکومت هزينه نپذيرفتن ما را ندهد؟ همان گونه که پيشبيني ميشد، حکومت نپذيرفت و همانسان که انتظار ميرفت خاتمي نيامد تا حکومت هزينه رد وي را متحمل نگردد.
اما در ميان بهت و حيرت همگان هاشمي آمد. آمد و از قضا ماند و حکومت هزينه رد وي را تقبل کرد. بر طبق تمام استدلالاتي که در چند ماه گذشته بيان گشته بود، اينجا نقطه پايان بود. زمان، زمان خروج اصلاحطلبان از نمايش انتخابات بود. اما خرق عادت دشوار است به يکباره همه آن استدلالات رنگ باخت. زمزمهها بالا گرفته. اصلاحطلبان در حال حرکت از کانديداي حداکثري و مطالبات حداکثري به کانديداي حداقلي و مطالبات حداقلياند. آن هم در ميداني که همه چيز آماده است براي شکستي ديگر.
و امروز پيکر نيمهجان اصلاحطلبي در آستانه آخرين اشتباه خويش است». ارگان حلقه لندن در عين حال در مطلب ديگري به مشارکت بالاي مردم در انتخابات با وجود تحريم آن از سوي مخالفان جمهوري اسلامي اذعان کرد و نوشت: «از رد صلاحيت شدن هاشمي رفسنجاني روزهاست که ميگذرد اما فضاي سرد حاکم بر اردوگاه اصلاحطلبان و همچنين اصولگرايان اعتدالگرا[؟!] همچون مطهري همچنان ادامه دارد. با اين حال بررسيها نشان ميدهد که درصد قابل اتکايي از مردم 24 خردادماه در پاي صندوقهاي راي حاضر شوند و راي خود را در صندوقها بياندازند، در هر صورت حضور فيزيکي در شعبههاي اخذ راي خوراک تبليغاتي لازم براي حکومت را فراهم خواهد کرد و اين آن چيزي است که جمهوري اسلامي از آن به عنوان سندي براي مشروعيت خويش بهره خواهد برد».
جرس با اذعان به اين که حاميان فتنه سبز در اقليت قرار دارند، بر خلاف تحليل قبلي نوشت: عدم حمايت چهرههاي سياسي چون هاشمي و خاتمي از نامزدهاي اصلاحطلب و اعتدالگرايي چون عارف و روحاني نه تنها باعث خواهد شد مردم بپذيرند که حاکميت، اصلاحطلبان را به تمامي از صحنه خارج کرده، بلکه راه را براي يکهتازي ميگشايد. بنابراين بايد از کانديداهاي اصلاحطلب حمايت کرد.
ديپلمات آمريکايي: تهديد و فشار ايران را مقاومتر ميکند
سفير سابق آمريکا در عراق و افغانستان معتقد است تهديد و شدت عمل در مقابل ايران نتيجه نميدهد بلکه اين کشور را مقاومتر ميکند.
رايان کروکر به روزنامه لسآنجلس تايمز گفته است: «تشويق و گفت و گو بيش از شدت عمل، در مقابل ايران جواب ميدهد.»
لس آنجلس تايمز با بيان اينکه کروکر ديپلماتي کهنهکار و بينظير در خاورميانه به شمار ميرود، سال 2007 از سوي جرج بوش به عنوان سفير در بغداد منصوب شد تا شايد سياست رو به شکست ايالات متحده را در عراق نجات دهد. 4 سال بعد، باراک اوباما او را براي نجات ماموريت آمريکا به افغانستان گسيل داشت.اما اکنون کروکر ميگويد رؤساي پيشينش در قبال نگرانکنندهترين تهديد خاورميانه که آمريکا با آن مواجه است، يعني برنامه هستهاي ايران، ناشيانه عمل ميکنند.
لسآنجلس تايمز نوشت: به نظر اين ديپلمات آمريکايي، تحريمهاي سختتر تهران را مجاب نخواهد کرد که دست از غنيسازي اورانيوم بردارد، بلکه اوباما بايد تلاش بيشتري صرف ديپلماسي کرده و به فکر مصالحه با مقامات ايران باشد.به گفته کروکر،«تحريم کردن آسان است، بعد هم براي خودمان قسم ميخوريم که ايران را حسابي تنبيه کردهايم. اما به نظر من اين رژيم هرچه بيشتر تحت فشار قرار گيرد، سرسختتر ميشود.»
براساس اين گزارش، کروکر از جمله 35 ديپلمات کهنهکار و قدرتمند آمريکا در زمينه سياست خارجي و مسائل اطلاعاتي و بعضاً داراي تجربه در زمينه خاورميانه است که تلاش ميکنند با اعمال فشار بر کاخ سفيد و کنگره رويه آنها را در زمينه متقاعد ساختن ايران براي محدود کردن آمال هستهاياش تغيير دهند.
اين گروه که اعضايي از هر دو حزب را در خود دارد و عنوان «پروژه ايران» را برگزيده است، عبارتند از «ريچارد لوگار» سناتور پيشين جمهوريخواه، «مايکل هايدن» مدير سابق سازمان مرکزي اطلاعات آمريکا (سيا)، «توماس پيکرينگ» سفير سابق آمريکا در مسکو و «جيمز دابينز» ديپلمات بازنشسته که اخيراً بار ديگر به عنوان نماينده ويژه آمريکا در افغانستان و پاکستان به دولت اوباما پيوسته است.
طبق گزارش اين روزنامه آمريکايي، «کروکر و گروهش اصراري بر لغو فوري تحريمها عليه ايران ندارند اما در عين حال تأکيد دارد که اتخاذ خط مشي مبتني بر تندروي به خودي خود اثربخش نيست.»
لسآنجلس تايمز در ادامه ميافزايد: به نظر نميرسد اين گروه شانس زيادي براي پيشبرد اهداف خود داشته باشد. دولتهاي پي درپي در آمريکا از زمان پيروزي انقلاب اسلامي در سال1979 (1357) تا امروز، همواره در مقابل ايران به مجازاتهاي اقتصادي متوسل شدهاند.
دورنماي انتخابات ايران از چشمانداز رصدگران غربي
رسانههاي غربي معتقدند سياست خارجي ايران پس از انتخابات تغييري نخواهد کرد.
روزنامه واشنگتنپست دراينباره نوشت: حذف افراد چالش برانگيزي مانند هاشميرفسنجاني و اسفنديار مشايي، موفقيت ديگري براي حاکميت جمهوري اسلامي بود. نهايت تسلط حاکميت بر امور هفته گذشته با اعلام اسامي نامزدهاي واجد صلاحيت نمايان شد. شوراي نگهبان دو نامزد چالشانگيز را واجد صلاحيت ندانست و 8 نامزد باقيمانده در گود رقابت وفادار به جمهوري اسلامي هستند. اقدام شوراي نگهبان نااميدکننده بود.
واشنگتنپست با بيان اينکه مذاکرات هستهاي 1+5 با ايران در برزخ مانده، مينويسد: دولت اوباما منتظر نتيجه انتخابات ايران مانده است. اينک که در نتيجه رويکردهاي اوباما و حذف نامزدهاي چالشبرانگيز رژيم از انتخابات، ظاهرا پيروزي ديگري براي جمهوري اسلامي در حال رقم خوردن است، زمان آن است که دولت اوباما در پي طراحي گام بعدي باشد.
از سوي ديگر شبکه خبري بلومبرگ در تحليلي خاطر نشان کرد: با رد صلاحيت 2 نامزد مستقل [!]، مذاکرهکنندگان آمريکايي و اروپا اميد چنداني به تشکيل دولتي اهل نرمش و سازش پس از انتخابات ايران وجود ندارد. 8 نامزد موجود از نيروهاي نزديک به حاکميت هستند.
بلومبرگ با اشاره به تحريمهاي تصويب شده در کنگره آمريکا مينويسد: اعضاي کميته امور خارجه مجلس نمايندگان آمريکا که به اتفاق بررسي اين طرح را توصيه کردند، ظاهرا براين باورند که افزايش تحريمها به سازش بيشتري از سوي ايران منجر خواهد شد، اما خلاف اين امر درست است. به نظر ميرسد رهبر عالي ايران تاکنون متقاعد شده که هدف آمريکا از تحريمها، تغيير رژيم ايران است. تحريمها فقط ممکن است به تعميق چنين سوءظني کمک کند و مقاومت ايران در اين زمينه را افزايش دهد.
بلومبرگ افزود: مذاکرهکنندگان غربي با رويکارآمدن رئيسجمهور جديد در ايران بايد نقشه راه مبتني بر اقدام متقابل را پيشنهاد کنند. حق غنيسازي، شرط لازم ايران براي پيگيري مذاکرات و فقدان آن مانعي در مسير مذاکرات عنوان شده است.
ژنرال آمريکايي: نقش قدرتمند حزبالله ورق را در جنگ سوريه برگرداند
رئيس سابق ستاد مشترک ارتش آمريکا اعلام کرد جنگ سوريه يک جنگ منطقهاي است و نقشآفريني حزبالله لبنان، گروههاي مسلح معارض را در وضعيت نامطلوب قرار داده است.ژنرال ريچارد مييرز در مصاحبه با شبکه سيبياس اظهار داشت: جنگ سوريه يک جنگ منطقهاي است و احتمال سرايت آن به ديگر کشورهاي همسايه وجود دارد.
وي گفت شنيده شده جنگجوياني عراقي نيز وارد جنگ سوريه شدهاند که اين موضوع گستره جنگ سوريه را افزايش ميدهد.
ژنرال مييرز تصريح کرد: اگر حکومت بشار اسد تحت فشار بيشتري قرار بگيرد، اين احتمال وجود دارد که بحران سوريه به لبنان و حتي اردن کشيده شود.
ژنرال مييرز افزود: با توجه به حضور قدرتمند نيروهاي حزبالله در جنگ سوريه به نفع حکومت بشار اسد، نيروهاي معارض دولت سوريه در شرايط نامطلوبي قرار ميگيرند و احتمالاً نميتوانند پيشرفتي در نبردهايشان داشته باشند.اظهارات اين ژنرال ارشد سابق آمريکا در حالي مطرح شده است که سناتورها «باب کورکر» و «رابرت مندز» اخيراً لايحهاي را به کنگره ارائه دادهاند که براساس آن مجوز ارسال سلاح براي نيروهاي مخالف سوري ميانهرو صادر خواهد شد.
در همين حال روزنامه الحيات از سفر مخفيانه سناتور جان مککين به منطقه تحت اشغال معارضان در سوريه خبر داد و نوشت وي در اين مقر با نيروهاي معارض ملاقاتهايي داشته است.الحيات نوشت: مککين در نشستي در خاک سوريه با سه گروه از جنگجويان مسلح که برخي از شهر «القصير» آمده بودند، نقش ايران و حزبالله در درگيريها را مورد توجه و اهتمام ويژه و جدي قرار داد.
الحيات از قول افراد موثق نوشت: سناتور آمريکايي از مرزهاي شمالي و با پيمودن يک هزار و 500 کيلومتر در داخل مرزها وارد سوريه شده و با 18 نفر از سران ارتش آزاد و نيز «سليم ادريس» رئيس شوراي عالي نظامي ديدار کرده است.اين منابع خبر دادند که مککين سه نشست با رهبران مخالفان از مناطق «حلب، حمص، القصير و ادلب» داشته و در مورد نقش ايران و حزبالله در جنگ سوريه پرسشهايي مطرح کرد.
هماکنون هزاران تروريست مسلح از کشورهايي نظير تونس و ليبي و عربستان و... در سوريه به سر ميبرند و از کمکهاي مالي و تسليحاتي محور غربي، عبري و عربي (ارتجاع) برخوردارند. اين طيف طي يکي دو ماه گذشته ضربات سهمگيني از ارتش سوريه دريافت کردهاند.
چه تحريم کنيم و چه حمايت در اقليت قرار گرفتهايم
اصلاحطلبان هنوز بر سر حمايت از يکي از نامزدها يا تحريم آن به نتيجه نرسيدهاند.با فرض حضور در انتخابات نيز، طيفهاي مختلف اصلاحطلب بر سر حمايت از عارف يا روحاني اختلافنظر جدي دارند و اين در حالي است که روحاني و عارف نيز اصرار دارند تا پايان رقابت در صحنه انتخابات بمانند.
در همين حال ارزيابي اصلاحطلبان حتي طيفهاي تندروي آنها معطوف به اين واقعيت است که به احتمال قوي حداقل 65 تا 70 درصد مردم در انتخابات شرکت خواهند کرد و عدم حضور آنها عملا از يک سو به معناي مواجهه با حاکميت و خروج از ادعاي اصلاحطلبي و از ديگرسو به مفهوم مواجهه با اقبال و اشتياق عمومي خواهد بود.
برخي ناظران اين طيف انتخابات مجلس نهم را مثال ميزنند که با وجود تحريم آن از سوي مدعيان اصلاحطلبي و طيف اپوزيسيون با استقبال 65 درصدي شهروندان روبرو شد. در همين حال محمدجواد حقشناس در مصاحبه با آريا گفت: اصلاحطلبان انتظار دارند خاتمي و هاشمي در امر اجماع اين طيف بر سر يک کانديدا مداخله کنند که البته به نظر ميرسد اين دو انگيزهاي براي مداخله در اين امر را ندارند.
عضو حزب اعتماد ملي افزود: بدنه اجتماعي اصلاحطلبان آماده شده بودند بعد از وقايعي که در سال 88 اتفاق افتاده بود در انتخابات 92 با آمدن آقاي هاشمي عملا وارد مشارکت در انتخابات شوند که با عدم احراز صلاحيت ايشان اينگونه نشد.وي تاکيد کرد: اطلاعات و مشاهدات موجود نشان ميدهد حداقل تا چند روز آينده يا بهتر است بگويم هفته آينده هيچگونه اجماعي ميان حسن روحاني و عارف صورت نگيرد.
در همين حال محمدرضا عارف که پيش از اين اعلام کرده تا پايان رقابتها در صحنه خواهد ماند، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس و در پاسخ اين پرسش که به نظرتان آقاي هاشمي و خاتمي بين شما و آقاي روحاني از کداميک حمايت خواهد کرد، گفت: آقاي روحاني که خود را اصلاحطلب نميداند.
وي ادامه داد: آقاي روحاني نميتواند کانديداي اصلاحطلبان باشد.از سوي ديگر يدالله اسلامي عضو فراکسيون مشارکت در مجلس ششم و مدير روزنامه توقيف شده فتح در مصاحبه با روزآنلاين گفت: اينکه آقاي خاتمي چرا نيامد خود او بايد پاسخگو باشد اما برخي دوستان هم خيلي موافق حضور او نبودند. در شوراي مشورتي ايشان، بخش قابل توجهي از اعضا خيلي موافق حضور آقاي خاتمي در انتخابات نبودند، بخشي هم موافق بودند و هر بخشي نظرات و استدلالات خود را داشت.
وي درباره اينکه آيا عارف و روحاني نامزد اصلاحطلبان محسوب ميشوند، گفت: گروههاي اصلاحطلب از آقاي عارف و آقاي روحاني براي حضور در انتخابات دعوت نکرده و هر دو نفر تصميم شخصي گرفته و ثبت نام کردهاند. حضور آنها در انتخابات حاصل جمعبندي گروههاي اصلاحطلب نبود. البته آقاي روحاني هيچ وقت چنين ادعايي نکرده که در اردوگاه اصلاحطلبان است و هيچ وقت هم نخواسته است که چنين عنواني بگيرد. آقاي عارف به دليل سابقهاش در دولت آقاي خاتمي به عنوان چهره اصلاحطلب شناخته ميشود اما اين بدين معني نيست که با همه گروههاي اصلاحطلب يا همه ديدگاههاي آنها هماهنگي داشته باشد. او بدون هماهنگي با مجموعه اصلاحطلبان در انتخابات ثبت نام کرد.
يدالله اسلامي افزود: با توجه به شرايطي که الان به وجود آمده و شوک ناشي از رد صلاحيت آقاي هاشمي، اينطور نيست که بگوييم به جمعبندي ميشود رسيد يا دوستان ميتوانند ديدگاه واحدي داشته باشند. ديدگاههاي فراواني از عدم شرکت در انتخابات و عدم معرفي نامزد تا خيلي مسائل ديگر وجود دارد اما هنوز هيچ خروجي مشخصي نميتوان پيشبيني کرد.
برخي دوستان معتقدند که حضور در انتخابات به تنهايي، اقدام اصلاحطلبانه نميتواند باشد و پيشبيني هم ميشود که حضور، هيچ تاثيري در نتيجه يا روند انتخابات ندارد لذا ميگويند که مردم خود تصميم ميگيرند چه بکنند و در روند تصميمگيري دخالت نکنيم. عدهاي ديگر از دوستان معتقدند که از حداقل فرصت بايد استفاده کرده و راهي براي تاثيرگذاري و حضور پيدا کرد. هنوز اين بحثها ادامه دارد و به جمعبندي نرسيده. وي هيجان ناشي از اظهارات حسن روحاني در تلويزيون را شادماني زودگذر که نميتواند تغييري را ايجاد کند، عنوان کرد.
اما سايت جرس ارگان حلقه لندن با انتقاد از سياست «اصلاحطلبان حداقلي» نوشت: نمايش تکراري ورود اصلاحطلبان با نامزد حداقلي و شکستي ديگر يکي پس از ديگري روي پرده ميرود. خاتمي يک سال پس از حصر موسوي، با راي دماوندش آمد. جاي تعجب نبود.
اين سايت وابسته به فتنهگران فراري و ورشکسته اضافه کرد: «چرا حکومت هزينه نپذيرفتن ما را ندهد؟ همان گونه که پيشبيني ميشد، حکومت نپذيرفت و همانسان که انتظار ميرفت خاتمي نيامد تا حکومت هزينه رد وي را متحمل نگردد.
اما در ميان بهت و حيرت همگان هاشمي آمد. آمد و از قضا ماند و حکومت هزينه رد وي را تقبل کرد. بر طبق تمام استدلالاتي که در چند ماه گذشته بيان گشته بود، اينجا نقطه پايان بود. زمان، زمان خروج اصلاحطلبان از نمايش انتخابات بود. اما خرق عادت دشوار است به يکباره همه آن استدلالات رنگ باخت. زمزمهها بالا گرفته. اصلاحطلبان در حال حرکت از کانديداي حداکثري و مطالبات حداکثري به کانديداي حداقلي و مطالبات حداقلياند. آن هم در ميداني که همه چيز آماده است براي شکستي ديگر.
و امروز پيکر نيمهجان اصلاحطلبي در آستانه آخرين اشتباه خويش است». ارگان حلقه لندن در عين حال در مطلب ديگري به مشارکت بالاي مردم در انتخابات با وجود تحريم آن از سوي مخالفان جمهوري اسلامي اذعان کرد و نوشت: «از رد صلاحيت شدن هاشمي رفسنجاني روزهاست که ميگذرد اما فضاي سرد حاکم بر اردوگاه اصلاحطلبان و همچنين اصولگرايان اعتدالگرا[؟!] همچون مطهري همچنان ادامه دارد. با اين حال بررسيها نشان ميدهد که درصد قابل اتکايي از مردم 24 خردادماه در پاي صندوقهاي راي حاضر شوند و راي خود را در صندوقها بياندازند، در هر صورت حضور فيزيکي در شعبههاي اخذ راي خوراک تبليغاتي لازم براي حکومت را فراهم خواهد کرد و اين آن چيزي است که جمهوري اسلامي از آن به عنوان سندي براي مشروعيت خويش بهره خواهد برد».
جرس با اذعان به اين که حاميان فتنه سبز در اقليت قرار دارند، بر خلاف تحليل قبلي نوشت: عدم حمايت چهرههاي سياسي چون هاشمي و خاتمي از نامزدهاي اصلاحطلب و اعتدالگرايي چون عارف و روحاني نه تنها باعث خواهد شد مردم بپذيرند که حاکميت، اصلاحطلبان را به تمامي از صحنه خارج کرده، بلکه راه را براي يکهتازي ميگشايد. بنابراين بايد از کانديداهاي اصلاحطلب حمايت کرد.
ديپلمات آمريکايي: تهديد و فشار ايران را مقاومتر ميکند
سفير سابق آمريکا در عراق و افغانستان معتقد است تهديد و شدت عمل در مقابل ايران نتيجه نميدهد بلکه اين کشور را مقاومتر ميکند.
رايان کروکر به روزنامه لسآنجلس تايمز گفته است: «تشويق و گفت و گو بيش از شدت عمل، در مقابل ايران جواب ميدهد.»
لس آنجلس تايمز با بيان اينکه کروکر ديپلماتي کهنهکار و بينظير در خاورميانه به شمار ميرود، سال 2007 از سوي جرج بوش به عنوان سفير در بغداد منصوب شد تا شايد سياست رو به شکست ايالات متحده را در عراق نجات دهد. 4 سال بعد، باراک اوباما او را براي نجات ماموريت آمريکا به افغانستان گسيل داشت.اما اکنون کروکر ميگويد رؤساي پيشينش در قبال نگرانکنندهترين تهديد خاورميانه که آمريکا با آن مواجه است، يعني برنامه هستهاي ايران، ناشيانه عمل ميکنند.
لسآنجلس تايمز نوشت: به نظر اين ديپلمات آمريکايي، تحريمهاي سختتر تهران را مجاب نخواهد کرد که دست از غنيسازي اورانيوم بردارد، بلکه اوباما بايد تلاش بيشتري صرف ديپلماسي کرده و به فکر مصالحه با مقامات ايران باشد.به گفته کروکر،«تحريم کردن آسان است، بعد هم براي خودمان قسم ميخوريم که ايران را حسابي تنبيه کردهايم. اما به نظر من اين رژيم هرچه بيشتر تحت فشار قرار گيرد، سرسختتر ميشود.»
براساس اين گزارش، کروکر از جمله 35 ديپلمات کهنهکار و قدرتمند آمريکا در زمينه سياست خارجي و مسائل اطلاعاتي و بعضاً داراي تجربه در زمينه خاورميانه است که تلاش ميکنند با اعمال فشار بر کاخ سفيد و کنگره رويه آنها را در زمينه متقاعد ساختن ايران براي محدود کردن آمال هستهاياش تغيير دهند.
اين گروه که اعضايي از هر دو حزب را در خود دارد و عنوان «پروژه ايران» را برگزيده است، عبارتند از «ريچارد لوگار» سناتور پيشين جمهوريخواه، «مايکل هايدن» مدير سابق سازمان مرکزي اطلاعات آمريکا (سيا)، «توماس پيکرينگ» سفير سابق آمريکا در مسکو و «جيمز دابينز» ديپلمات بازنشسته که اخيراً بار ديگر به عنوان نماينده ويژه آمريکا در افغانستان و پاکستان به دولت اوباما پيوسته است.
طبق گزارش اين روزنامه آمريکايي، «کروکر و گروهش اصراري بر لغو فوري تحريمها عليه ايران ندارند اما در عين حال تأکيد دارد که اتخاذ خط مشي مبتني بر تندروي به خودي خود اثربخش نيست.»
لسآنجلس تايمز در ادامه ميافزايد: به نظر نميرسد اين گروه شانس زيادي براي پيشبرد اهداف خود داشته باشد. دولتهاي پي درپي در آمريکا از زمان پيروزي انقلاب اسلامي در سال1979 (1357) تا امروز، همواره در مقابل ايران به مجازاتهاي اقتصادي متوسل شدهاند.
دورنماي انتخابات ايران از چشمانداز رصدگران غربي
رسانههاي غربي معتقدند سياست خارجي ايران پس از انتخابات تغييري نخواهد کرد.
روزنامه واشنگتنپست دراينباره نوشت: حذف افراد چالش برانگيزي مانند هاشميرفسنجاني و اسفنديار مشايي، موفقيت ديگري براي حاکميت جمهوري اسلامي بود. نهايت تسلط حاکميت بر امور هفته گذشته با اعلام اسامي نامزدهاي واجد صلاحيت نمايان شد. شوراي نگهبان دو نامزد چالشانگيز را واجد صلاحيت ندانست و 8 نامزد باقيمانده در گود رقابت وفادار به جمهوري اسلامي هستند. اقدام شوراي نگهبان نااميدکننده بود.
واشنگتنپست با بيان اينکه مذاکرات هستهاي 1+5 با ايران در برزخ مانده، مينويسد: دولت اوباما منتظر نتيجه انتخابات ايران مانده است. اينک که در نتيجه رويکردهاي اوباما و حذف نامزدهاي چالشبرانگيز رژيم از انتخابات، ظاهرا پيروزي ديگري براي جمهوري اسلامي در حال رقم خوردن است، زمان آن است که دولت اوباما در پي طراحي گام بعدي باشد.
از سوي ديگر شبکه خبري بلومبرگ در تحليلي خاطر نشان کرد: با رد صلاحيت 2 نامزد مستقل [!]، مذاکرهکنندگان آمريکايي و اروپا اميد چنداني به تشکيل دولتي اهل نرمش و سازش پس از انتخابات ايران وجود ندارد. 8 نامزد موجود از نيروهاي نزديک به حاکميت هستند.
بلومبرگ با اشاره به تحريمهاي تصويب شده در کنگره آمريکا مينويسد: اعضاي کميته امور خارجه مجلس نمايندگان آمريکا که به اتفاق بررسي اين طرح را توصيه کردند، ظاهرا براين باورند که افزايش تحريمها به سازش بيشتري از سوي ايران منجر خواهد شد، اما خلاف اين امر درست است. به نظر ميرسد رهبر عالي ايران تاکنون متقاعد شده که هدف آمريکا از تحريمها، تغيير رژيم ايران است. تحريمها فقط ممکن است به تعميق چنين سوءظني کمک کند و مقاومت ايران در اين زمينه را افزايش دهد.
بلومبرگ افزود: مذاکرهکنندگان غربي با رويکارآمدن رئيسجمهور جديد در ايران بايد نقشه راه مبتني بر اقدام متقابل را پيشنهاد کنند. حق غنيسازي، شرط لازم ايران براي پيگيري مذاکرات و فقدان آن مانعي در مسير مذاکرات عنوان شده است.
ژنرال آمريکايي: نقش قدرتمند حزبالله ورق را در جنگ سوريه برگرداند
رئيس سابق ستاد مشترک ارتش آمريکا اعلام کرد جنگ سوريه يک جنگ منطقهاي است و نقشآفريني حزبالله لبنان، گروههاي مسلح معارض را در وضعيت نامطلوب قرار داده است.ژنرال ريچارد مييرز در مصاحبه با شبکه سيبياس اظهار داشت: جنگ سوريه يک جنگ منطقهاي است و احتمال سرايت آن به ديگر کشورهاي همسايه وجود دارد.
وي گفت شنيده شده جنگجوياني عراقي نيز وارد جنگ سوريه شدهاند که اين موضوع گستره جنگ سوريه را افزايش ميدهد.
ژنرال مييرز تصريح کرد: اگر حکومت بشار اسد تحت فشار بيشتري قرار بگيرد، اين احتمال وجود دارد که بحران سوريه به لبنان و حتي اردن کشيده شود.
ژنرال مييرز افزود: با توجه به حضور قدرتمند نيروهاي حزبالله در جنگ سوريه به نفع حکومت بشار اسد، نيروهاي معارض دولت سوريه در شرايط نامطلوبي قرار ميگيرند و احتمالاً نميتوانند پيشرفتي در نبردهايشان داشته باشند.اظهارات اين ژنرال ارشد سابق آمريکا در حالي مطرح شده است که سناتورها «باب کورکر» و «رابرت مندز» اخيراً لايحهاي را به کنگره ارائه دادهاند که براساس آن مجوز ارسال سلاح براي نيروهاي مخالف سوري ميانهرو صادر خواهد شد.
در همين حال روزنامه الحيات از سفر مخفيانه سناتور جان مککين به منطقه تحت اشغال معارضان در سوريه خبر داد و نوشت وي در اين مقر با نيروهاي معارض ملاقاتهايي داشته است.الحيات نوشت: مککين در نشستي در خاک سوريه با سه گروه از جنگجويان مسلح که برخي از شهر «القصير» آمده بودند، نقش ايران و حزبالله در درگيريها را مورد توجه و اهتمام ويژه و جدي قرار داد.
الحيات از قول افراد موثق نوشت: سناتور آمريکايي از مرزهاي شمالي و با پيمودن يک هزار و 500 کيلومتر در داخل مرزها وارد سوريه شده و با 18 نفر از سران ارتش آزاد و نيز «سليم ادريس» رئيس شوراي عالي نظامي ديدار کرده است.اين منابع خبر دادند که مککين سه نشست با رهبران مخالفان از مناطق «حلب، حمص، القصير و ادلب» داشته و در مورد نقش ايران و حزبالله در جنگ سوريه پرسشهايي مطرح کرد.
هماکنون هزاران تروريست مسلح از کشورهايي نظير تونس و ليبي و عربستان و... در سوريه به سر ميبرند و از کمکهاي مالي و تسليحاتي محور غربي، عبري و عربي (ارتجاع) برخوردارند. اين طيف طي يکي دو ماه گذشته ضربات سهمگيني از ارتش سوريه دريافت کردهاند.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد