به گزارش امروله ،رامین حسین آبادیان:ایالات متحده آمریکا بامداد روز دوشنبه تجاوز نظامی جدیدی را علیه گروه مقاومتی «حشد شعبی» عراق ترتیب داد. در همین راستا، جنگندههای آمریکایی مواضع حشد شعبی در منطقه «البوکمال» واقع در مرزهای مشترک سوریه و عراق را بمباران کردند. منابع عراقی اعلام کردند که در جریان این تجاوز ۴ نیروی حشد شعبی به شهادت رسیدند.
مقامات آمریکایی در توجیه این جنایت مدعی شدند که حمله بامدادی به حشد شعبی در واقع «دفاع از خود» بوده است! این اقدام ایالات متحده آمریکا واکنشهای متعددی از سوی عراقیها به دنبال داشت. در همین ارتباط، گروههای مقاومت با صدور بیانیهای مشترک تأکید کردند: «ما بارها اعلام کردهایم که تداوم حضور نظامی ایالات متحده آمریکا در خاک عراق با قانون اساسی این کشور در تعارض است».
گروههای مقاومت عراق یکصدا اعلام کردند که طعم تلخ شکست و انتقام را به اشغالگران آمریکایی خواهند چشاند در بیانیه مذکور همچنین آمده است: «از همین روی، دیگر در برابر اقدامات خصمانه و تجاوزات ایالات متحده آمریکا علیه عراقیها سکوت نخواهیم کرد. این پیامی است که آمریکاییها باید آن را درک کنند. آمریکاییها همچنان هم به جنایات خود علیه مقاومت عراق ادامه میدهند. قطعاً انتقام خون شهدای حشد شعبی از آنها گرفته خواهد شد. دشمن آمریکایی طعم تلخ انتقام را خواهد چشید».
در همین حال، «احمد عبدالساده» تحلیلگر عراقی هم به تجاوز نظامی اخیر ایالات متحده آمریکا به مواضع حشد شعبی در مرزهای مشترک با سوریه واکنش نشان داد. وی در این خصوص گفت: «ایالات متحده آمریکا با حمله هوایی به مواضع حشد شعبی و گروههای مقاومت در مرز عراق و سوریه، بار دیگر تروریست بودن خود را نشان داد».
این تحلیلگر عراقی افزود: «آمریکا تلاش میکند با ارتکاب اقدامات تروریستی، از کسانی که پروژه داعش را به شکست کشاندند، انتقام بگیرد. پیش از این نیز گروههای مقاومت عراق بیانیه مشترکی را در خصوص این حادثه منتشر کرده بودند». از سوی دیگر، «احمد الاسدی» نماینده پارلمان عراق نیز عنوان کرد: «حمله آمریکا به حشد شعبی نشان دهنده یأس آنها از منزوی ساختن این گروه نزد مردم بود».
ایالات متحده آمریکا به دنبال حاکم ساختن هرج و مرج در مناطق مرزی سوریه و عراق است؛ از همینروی، آنها مواضع حشد شعبی را بمباران کردند در این میان، موضعی که بسیار مهم به نظر میرسد از سوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق اتخاذ شد. در همین راستا، «یحیی رسول» سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق اعلام کرد که حمله آمریکا به مواضع حشد شعبی در مرزهای مشترک با سوریه محکوم است. وی تصریح کرد: «اقدام آمریکا در بمباران مواضع حشد شعبی نقض آشکار حاکمیت ملی عراق در مرزها محسوب میشود».
به هر حال، پُر واضح است که ایالات متحده آمریکا با حمله به مواضع حشد شعبی اهداف متعددی را دنبال کرده است. یکی از مهمترین اهداف آمریکا تضعیف این گروه مقاومتی به ویژه در مرزهای مشترک با سوریه بوده است. آمریکاییها خود به خوبی میدانند حضور حشد شعبی در مرزهای مشترک با سوریه به افزایش امنیت این مرزها منجر شده است.
از همین روی، جنگندههای ایالات متحده آمریکا مواضع حشد شعبی در مناطق مرزی مشترک با سوریه را هدف قرار دادند تا نوعی هرج و مرج را در این مرزها حاکم سازند. بدیهی است که در این شرایط، بقایای عناصر تکفیری به راحتی میتوانند در مناطق مرزی مشترک سوریه و عراق در رفت و آمد باشند. در واقع، هدف مقامات آمریکایی تسهیل تحرکات بقایای عناصر تکفیری داعش در مناطق مرزی بوده و هستند.
نکته دیگر این است که حمله نظامی آمریکا به مواضع حشد شعبی درست به فاصله ۲ روز از برگزاری اولین رژه نظامی این گروه مقاومتی در استان دیالی، انجام شد. روز شنبه بود که به مناسبت هفتمین سالگرد تأسیس حشد شعبی، نیروهای این گروه برای اولین بار به برگزاری مراسم رژه نظامی با حضور «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق، اقدام کردند. برگزاری این مراسم پرشکوه که نمادی از قدرت حشد شعبی بود، مورد توجه بسیاری از رسانههای منطقهای و بین المللی قرار گرفت.
آمریکاییها «حشد شعبی» را بزرگترین مانع در برابر پروژه احیای داعش در عراق میبینند و تلاش دارند تا حتی الامکان آن را تضعیف کنند به نظر میرسد که آمریکاییها پس از مشاهده نظم و قدرت حشد شعبی در مراسم برگزاری رژه نظامی به فکر ترتیب دادن یک تجاوز نظامی جدید علیه این گروه افتادند تا بدین ترتیب، خشم خود را نشان دهند. البته تجاوز نظامی آنها متضمن پیامی برای نخست وزیر عراق نیز بود؛ کسی که در مراسم برگزاری رژه نظامی سخنرانی و از حشد شعبی حمایت کرد. آمریکاییها این پیام را به الکاظمی مخابره کردند که حتی در صورت حمایت رسمی و علنی دولت بغداد از حشد شعبی دست از مقابله خود با این گروه نخواهند کشید.
افزون بر تمامی آنچه که گفته شد، به نظر میرسد یکی دیگر از اهداف ایالات متحده آمریکا از تجاوز به مواضع حشد شعبی تسریع پروژه احیای داعش بوده است؛ پروژهای که همزمان با روی کار آمدن «جو بایدن» شخصیت دموکرات آمریکایی، کلید خورده بود. مقامات ایالات متحده آمریکا حشد شعبی را بزرگترین مانع در برابر پروژه احیای داعش در عراق تلقی میکنند. درست به همین دلیل است که علیرغم اعتراضات گسترده در عراق باز هم حاضر به دست کشیدن از اقدامات خصمانه و تجاوزکارانه علیه این گروه نیستند.