هیچ چیز مانند یک گلدان گل های طبیعی فضای خانه و هر فضای دیگری را شاداب و باطراوت نمی کند. همه ما گل ها را دوست داریم و می خواهیم بیشتری استفاده را از زیبایی آنها بنماییم. برای آنکه عمر گل های شاخه بریده خود را طولانی تر کنید روش های زیر را بکار بگیرید.
راز اول:وقتی گل رز می خرید، قسمتی از گل که گلبرگ ها به ساقه چسبیده اند را آرام فشار دهید. اگر نرم و شل بود یعنی این گل تازه نیست و نباید آن را بخرید. اگر سفت بود، این رز تازه است.
گلفروش ها معمولاً گل ها را داخل سطل آب و در جای خنک و سرد نگهداری می کنند. دمای پایین باعث می شود که گل تازه بماند و آب آن را زنده نگه می دارد. بدون آب گل ها فوراً پژمرده می شوند.
راز دوم:اگر قبل از خریدن گل ها و گذاشتن آنها در گلدان، وقت زیادی دارید، بهتر است که هر کدام از آنها را در محفظه های آب جداگانه بگذارید و یا از قبل برنامه ریزی کنید و سطل آبی همراهتان داشته باشید یا حداقل به دور ته گل ها حوله خیسی بپیچید.
وقتی به خانه رسیدید گل ها را بررسی کنید. این خصوصاً در مورد رزها صادق است.
گلبرگ ها و برگ های شدیداً پژمرده را جدا کنید.
راز سوم:برگ های پایین ساقه که با گذاشتن در گلدان زیر آب فرو می روند را جدا کنید. این باعث می شود که آب گلدان تمیزتر و صاف تر بماند.
سپس نگاهی به ساقه ها بیندازید. گاهی می بینید که در آنها سوختگی و خشکی شدید وجود دارد. گلفروش ها مرتباً آب گلدان ها را عوض می کنند و بریدن ساقه ها را به ما واگذار می کنند. زمان بریدن انتهای ساقه رسیده است!
3 تا 5 سانت از پایین ساقه را ببرید و به برش انتهایی زاویه ای 45 درجه بدهید و سپس در گلدان بگذارید. این کار باعث می شود که هوای اضافه وارد ساقه ها نشود.
راز چهارم:بریدن کمی از انتهای ساقه در هر روز خوب است و باعث می شود که گل ها میزان ثابتی از مواد غذایی و آب دریافت کنند.
گلفروشان می گویند برای بریدن ساقه ها قیچی ساقه ها را له می کند و به انتهای ساقه آسیب می زند و نمی گذارد که گل از گلدان آب جذب کند.
راز پنجم:از چاقوی بسیار تیزی برای پاک کردن ساقه استفاده کنید. برای ساقه های چوبی و کلفت تر، می توانید از قیچی باغبانی تیز استفاده کنید.
اگر گل ها را زیر آب نمی برید، بعد از بریدن فوراً داخل آب بگذارید. تا زمانیکه آنها را در گلدان بگذارید و مرتب کنید بهتر است آنها را داخل آب تازه و تمیز بگذارید.
راز ششم:همیشه همیشه همیشه از گلدان تمیز براقی که با آب داغ و صابون آبکشی شسته و آبکشی کرده اید استفاده کنید. این کار موجب از بین رفتن میکروارگانیسم ها می شود.
بعضی از گل ها حتی پس از بریده شدن از گیاه اصلی رشد می کنند. گل های شقایق بنفش که در تصویر می بینید هر روز با دریافت مقدار زیادی آب به رشد خود ادامه می دهند. گل های لاله نیز همینطورند. ظرف دو روز، گل شقایق شکوفه می کند و ساقه آن نیم اینچ رشد می کند.
گل ها خیلی بیشتر از آنچه فکرش را بکنید آب لازم دارند. به این تصویر نگاه کنید. گل های اطلسی در 24 ساعت حدود سه چهارم آب گلدان را به درون کشیده اند.
برای آب ریختن به گلدان گل ها از آب سبک و بدون املاح معدنی استفاده کنید، مانند آبی که در اتو می ریزید.
راز هفتم:از آنجائیکه گل های شاخه بریده دیگر از طریق ریشه هایشان مواد غذایی را دریافت نمی کنند، شما باید به آنها غذا بدهید. این باعث می شود که غنچه ها باز شوند.
راه حل های خانگی برای این کار وجود دارد، ولی گلفروشان توصیه می کنند که از بسته های غذای گیاهان استفاده کنید. وقتی گل های شاخه بریده می خرید، از این مواد غذایی نیز برای آنها بخرید.
راز هشتم:علاوه بر مواد غذایی، اضافه کردن کمی وایتکس – حدود ربع قاشق چایخوری برای هر 473 سی سی آب کافی است و آب را تمیز و صاف نگه می دارد و میکروارگانیسم های مضر را از آب دور می کند. ولی وایتکس زیاد می تواند به گلی که قصد دارید از آن مراقبت کنید، آسیب می زند.
راز نهم:تقریباً همه گل ها، علاوه بر کشیدن آب از طریق ساقه ها، از بخار آب در طول روز استفاده می کنند. پس از پاشیدن آب به آنها دریغ نکنید.
در نهایت گل های شاخه بریده عمر بیشتری خواهند داشت اگر در دمای پایین و در مکان سرد نگهداری شوند. یادتان باشد که گلفروشان گل ها را در یخچال های بزرگ نگهداری می کنند.
راز دهم:لازم نیست شما هم گل ها را در یخچال نگهداری کنید. فقط آنها را شب ها به جای سردی منتقل کنید و از نقاط گرم خانه از جمله شومینه و اجاق گاز و نور مستقیم آفتاب دور نگه دارید تا به گلبرگ ها ظریف صدمه نخورد.
دمای هوا به هنگام بریدن گل ها نیز مهم است. صبح ها یعنی وقتی که دمای هوا هنوز پایین است گل ها را از باغچه بچینید.
چند نکته دیگر نیز در مورد گل ها وجود دارد:
- شاید شنیده باشید که آسپیرین یا سرکه به طولانی کردن عمر گل های شاخه بریده کمک می کند، ولی باید بدانید که این چیزها در واقع تأثیر زیادی ندارند. چیزی که شاید تأثیر داشته باشد، استفاده از لیموناد است. یک تجربه علمی ثابت کرده است که پر کردن گلدان گل از سون آپ بجای آب می تواند گلها را تا دو هفته شاداب نگه دارد.
- یک داستان قدیمی وجود دارد که می گوید اگر یک سکه پنی را ته گلدان گل لاله بیندازید آنها را راست نگه می دارد. به نظر می رسد درست است!
- یک نکته دیگر در مورد لاله ها: فرو کردن ساقه لاله در آب و یخ به هنگام صبح و بریدن نیم اینچ از ته ساقه موجب طولانی شدن عمر لاله می شود.
- اطلسی ها آب را خیلی دوست دارند و بجای آب پاشیدن به آنها، بهتر است آنها را سریع در کاسه ای از آّب خنک فرو کنید.
راز اول:وقتی گل رز می خرید، قسمتی از گل که گلبرگ ها به ساقه چسبیده اند را آرام فشار دهید. اگر نرم و شل بود یعنی این گل تازه نیست و نباید آن را بخرید. اگر سفت بود، این رز تازه است.
گلفروش ها معمولاً گل ها را داخل سطل آب و در جای خنک و سرد نگهداری می کنند. دمای پایین باعث می شود که گل تازه بماند و آب آن را زنده نگه می دارد. بدون آب گل ها فوراً پژمرده می شوند.
راز دوم:اگر قبل از خریدن گل ها و گذاشتن آنها در گلدان، وقت زیادی دارید، بهتر است که هر کدام از آنها را در محفظه های آب جداگانه بگذارید و یا از قبل برنامه ریزی کنید و سطل آبی همراهتان داشته باشید یا حداقل به دور ته گل ها حوله خیسی بپیچید.
وقتی به خانه رسیدید گل ها را بررسی کنید. این خصوصاً در مورد رزها صادق است.
گلبرگ ها و برگ های شدیداً پژمرده را جدا کنید.
راز سوم:برگ های پایین ساقه که با گذاشتن در گلدان زیر آب فرو می روند را جدا کنید. این باعث می شود که آب گلدان تمیزتر و صاف تر بماند.
سپس نگاهی به ساقه ها بیندازید. گاهی می بینید که در آنها سوختگی و خشکی شدید وجود دارد. گلفروش ها مرتباً آب گلدان ها را عوض می کنند و بریدن ساقه ها را به ما واگذار می کنند. زمان بریدن انتهای ساقه رسیده است!
3 تا 5 سانت از پایین ساقه را ببرید و به برش انتهایی زاویه ای 45 درجه بدهید و سپس در گلدان بگذارید. این کار باعث می شود که هوای اضافه وارد ساقه ها نشود.
راز چهارم:بریدن کمی از انتهای ساقه در هر روز خوب است و باعث می شود که گل ها میزان ثابتی از مواد غذایی و آب دریافت کنند.
گلفروشان می گویند برای بریدن ساقه ها قیچی ساقه ها را له می کند و به انتهای ساقه آسیب می زند و نمی گذارد که گل از گلدان آب جذب کند.
راز پنجم:از چاقوی بسیار تیزی برای پاک کردن ساقه استفاده کنید. برای ساقه های چوبی و کلفت تر، می توانید از قیچی باغبانی تیز استفاده کنید.
اگر گل ها را زیر آب نمی برید، بعد از بریدن فوراً داخل آب بگذارید. تا زمانیکه آنها را در گلدان بگذارید و مرتب کنید بهتر است آنها را داخل آب تازه و تمیز بگذارید.
راز ششم:همیشه همیشه همیشه از گلدان تمیز براقی که با آب داغ و صابون آبکشی شسته و آبکشی کرده اید استفاده کنید. این کار موجب از بین رفتن میکروارگانیسم ها می شود.
بعضی از گل ها حتی پس از بریده شدن از گیاه اصلی رشد می کنند. گل های شقایق بنفش که در تصویر می بینید هر روز با دریافت مقدار زیادی آب به رشد خود ادامه می دهند. گل های لاله نیز همینطورند. ظرف دو روز، گل شقایق شکوفه می کند و ساقه آن نیم اینچ رشد می کند.
گل ها خیلی بیشتر از آنچه فکرش را بکنید آب لازم دارند. به این تصویر نگاه کنید. گل های اطلسی در 24 ساعت حدود سه چهارم آب گلدان را به درون کشیده اند.
برای آب ریختن به گلدان گل ها از آب سبک و بدون املاح معدنی استفاده کنید، مانند آبی که در اتو می ریزید.
راز هفتم:از آنجائیکه گل های شاخه بریده دیگر از طریق ریشه هایشان مواد غذایی را دریافت نمی کنند، شما باید به آنها غذا بدهید. این باعث می شود که غنچه ها باز شوند.
راه حل های خانگی برای این کار وجود دارد، ولی گلفروشان توصیه می کنند که از بسته های غذای گیاهان استفاده کنید. وقتی گل های شاخه بریده می خرید، از این مواد غذایی نیز برای آنها بخرید.
راز هشتم:علاوه بر مواد غذایی، اضافه کردن کمی وایتکس – حدود ربع قاشق چایخوری برای هر 473 سی سی آب کافی است و آب را تمیز و صاف نگه می دارد و میکروارگانیسم های مضر را از آب دور می کند. ولی وایتکس زیاد می تواند به گلی که قصد دارید از آن مراقبت کنید، آسیب می زند.
راز نهم:تقریباً همه گل ها، علاوه بر کشیدن آب از طریق ساقه ها، از بخار آب در طول روز استفاده می کنند. پس از پاشیدن آب به آنها دریغ نکنید.
در نهایت گل های شاخه بریده عمر بیشتری خواهند داشت اگر در دمای پایین و در مکان سرد نگهداری شوند. یادتان باشد که گلفروشان گل ها را در یخچال های بزرگ نگهداری می کنند.
راز دهم:لازم نیست شما هم گل ها را در یخچال نگهداری کنید. فقط آنها را شب ها به جای سردی منتقل کنید و از نقاط گرم خانه از جمله شومینه و اجاق گاز و نور مستقیم آفتاب دور نگه دارید تا به گلبرگ ها ظریف صدمه نخورد.
دمای هوا به هنگام بریدن گل ها نیز مهم است. صبح ها یعنی وقتی که دمای هوا هنوز پایین است گل ها را از باغچه بچینید.
چند نکته دیگر نیز در مورد گل ها وجود دارد:
- شاید شنیده باشید که آسپیرین یا سرکه به طولانی کردن عمر گل های شاخه بریده کمک می کند، ولی باید بدانید که این چیزها در واقع تأثیر زیادی ندارند. چیزی که شاید تأثیر داشته باشد، استفاده از لیموناد است. یک تجربه علمی ثابت کرده است که پر کردن گلدان گل از سون آپ بجای آب می تواند گلها را تا دو هفته شاداب نگه دارد.
- یک داستان قدیمی وجود دارد که می گوید اگر یک سکه پنی را ته گلدان گل لاله بیندازید آنها را راست نگه می دارد. به نظر می رسد درست است!
- یک نکته دیگر در مورد لاله ها: فرو کردن ساقه لاله در آب و یخ به هنگام صبح و بریدن نیم اینچ از ته ساقه موجب طولانی شدن عمر لاله می شود.
- اطلسی ها آب را خیلی دوست دارند و بجای آب پاشیدن به آنها، بهتر است آنها را سریع در کاسه ای از آّب خنک فرو کنید.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد