به گزارش خبرنگار مهر، مردمان سرزمین خراسان در ماه محرم با پیروی از رسم و آیینی کهن به یاد قهرمان دشت نینوا خانه هایشان را سیاه پوش می کنند و در روزهای حزن انگیز تاسوعا و عاشورای حسینی سراپرده دلهایشان را با گره زدن به حادثه کربلا بارانی می کنند.
آنان با گشودن درهای خانه به روی عزاداران بر طبل و سنج می کوبند و در ظهر تاسوعا پس از اقامه نماز ظهر و قرائت زیارت ناحیه مقدسه، با شله و حلیم مشهدی از عزاداران و کاروانها پذیرایی کرده و سفره حسینی را در سراسر شهر گسترده می سازند.
عزاداری کاروانها در مسیرهای منتهی به حریم یار
کاروانهای عزا و مردمان این خطه پس از صرف نهار، ساعاتی بعد به سمت و سوی حرم رضوی حرکت می کنند و با گام های خسته در مسیرهای منتهی به حریم یار بر سر و سینه می زنند و سرشک ماتم از گونه هایشان شیار می زند.
خراسانی ها با ورود به حرم امام هشتم (ع) با گوش فرادادن به نوحه های سوزناک مداحان اهل بیت باری دیگر با سردادن اشعار عاشورایی به یاد"کشتی شکست خورده طوفان کربلا" قطرات اشک در چشم هایشان موج می زند و دلهایشان از حوادث دردناکی که بر حسین بن علی و یارانش گذشت خون می شود.
نصب پرچم های عزا بر سر درخانه ها
در روز تاسوعا پرچم های عزا تا آخرین روز محرم بر سر درخانه ها نصب می شود و بر در هر خانه ای خرما، چای و شله زرد برای پذیرایی از کاروان هایی که در کوچه ها و محلات عزاداری می کنند قرار داده می شود.
کاروانها عزا به رسمی همیشگی چند روز پیش از تاسوعای حسینی مسیر حرکت خود به سمت حرم رضوی را مشخص می کنند و با گذر از کوچه ها و محله ها و کوبیدن بر سنج و طبل خبر آمدن خود را به پیر و جوان می دهند.
تماشای عزاداری کاروانها و هیئات مذهبی
مردم این سرزمین با شنیدن صدای طبل و سنج، از خانه های خود بیرون می آیند وعزاداری هیئات مذهبی و کاروانها را به تماشا می نشینند و گاه با آنان برای حرکت به سمت حرم امام هشتم (ع) همراه می شوند.
تشرف با پای برهنه به حرم رضوی و قرائت زیارت عاشورا و مرثیه سرایی در طول راه یکی از آدابی است که سالیان سال است در روز تاسوعا توسط مردم دلسوخته و عاشق این استان انجام می شود.

مالیدن گل بر سر و صورت
در این روز حاشیه خیابانهای پایتخت معنوی مسیر دسته های عزاداری است و بسیاری از افراد نیز از استانهای دور به این شهر آمده اند تا به سبک خراسانی در صفوفی به هم فشرده بایستند و با نواختن دستها بر روی سینه و مالیدن گل بر سر و صورت غوغا و آتش درونشان را آرام سازند.
ریختن خاک بر سر و مالیدن گل بر سر و صورت یکی از رسومی است که عزاداران حسینی در این استان انجام می دهند و با زنجیرزنی و حرکتهای دایره وار، داغدار و نالان عشق و ارادت خود را به شهید نینوا نشان می دهند و با دلهایی شکسته به سمت حرم یار روانه می شوند.
صحن و سرای حریم ولایت چشم به راه دلسوختگان
صحن و سرای حریم ولایت در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی چشم به راه دلسوختگان و کاروانهای پیاده است در این روزهای حزن انگیز و اندوه بار خادمان و عاشقان از زائران و شیفتگانی که به قصد عزاداری و عرض تسلیت به حرم رضوی آمده اند پذیرایی می کنند و هم پای این عزاداران بر سر و سینه می زنند و اشکهایشان از گوشه چشم جاری می شود.
حرم رضوی در روزهای محرم میعادگاه عزاداران حسینی است وهر ساله عاشقان در آغوش این حریم امن برای سرور و سالار شهیدان اشک می ریزند و نوحه می خوانند.
حریم رضوی ماوای عزاداران حسینی
این حریم سالیان سال است که ماوای عزاداران حسینی شده و هر زائر و مجاوری برای عزاداری در ماه محرم به این صحن و سرا روانه می شود و با گشودن دریچه دلش به وسعت آسمان واقعه کربلا را در دل تاریخ مرور می کند.
این بارگاه مطهر مسیری است که اهالی خراسان برای بستن پیمانی دوباره با آرمان های متعالی حضرت سید الشهدا طی می کنند و با اعتقادی راسخ و برافراشتن علم ها و بیرق های عزا به آستان امام غریب رهسپار می شوند.
تجدید میثاقی دوباره با شهدای دشت کربلا و سرور و سالار شهیدان
مردمان این دیار به رسمی دیرینه در صحن و رواق های حرم رضوی با حسین (ع) تجدید میثاقی دوباره می بندند تا در خط سرخ گام بر دارند و لحظه ای از خط شهدای دشت کربلا و سرور و سالار شهیدان جدا نشوند.
..........................
گزارش: مرضیه صاحبی

نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد